perjantai 6. tammikuuta 2017

Blogille vuosi täyteen - seuraako jatkoa?

Huomenna tulee kuluneeksi vuosi, kun Isin Taisto –blogini ensimmäinen teksti pölähti bittiavaruuteen. Tuona päivänä, 7.1.2016 poikien äiti aloitti työt ja minä jäin vuorostani kotiin, tuolloin noin yhdeksän kuukautta vanhan vauvamme kanssa. Nyt tuo vauva on taapero, joka kuluneella viikolla on käynyt opettelemassa eloa päiväkodissa vanhempiensa vuoropäivin seuratessa turvallisen matkan päästä uuden elämän ensimmäisiä askeleita. Tarjoten sylin turvaa eroahdistuspeikon mahdollisesti nostaessa päätään. Ensi viikon maanantaina elämänmuutoksen on määrä konkretisoitua, kun lapsi jää asiantuntevaan ja osaavaan hoitoon vanhempien poistuessa päiväkodin tiloista useaksi tunniksi jonnekin, jota työksi kutsuvat. Sylejä on lapselle tarjolla, mutta ei niitä tutumpia, joskin ajan myötä turvalliseksi ja tärkeäksi takuulla muodostuvia. Kaikenlaista tunnetta säntäilee hermoratoja pitkin. Nyt jo! Ei kai vielä? Pärjääkö, kyllä pärjää. Itkeekö, kyllä itkee. Mikä muuttuu, kaikki muuttuu. Pärjäänkö minä?Vuoden takaisessa, ensimmäiseksi kerraksi nimetyssä tekstissä kirjoitin mm. seuraavaa:

”Isä jää kotiin nuorimman poikansa kanssa ja kirjoittelee kotiin jäämisestä, lapsen hoidosta, vanhemmuudesta, arjen tapahtumista ja tapahtumattomuudesta blogia kotonaolonsa ajan. Hoitovapaa alkaa tänään 7.1.2016 ja jatkuu kesäkuun alkuun asti. Silloin alkaa äidin kesäloma. Ja jos kuviot rullaavat mallikkaasti, kotona olo jatkuu syksyllä, aina vuoden vaihteeseen 2016-2017 asti.”

Myös tällaista rustailin:

”Blogin tarkoitus on raportoida arjen kulusta, pienistä suurista hetkistä. Se on päiväkirja, jota on tarkoitus päivittää noin kerran viikossa. Miltä isyys tuntuu, miltä vanhemmuus? Kasvaako aikuinen lapsen kanssa vai kuluuko? Käyttäisinkö sanaa reflektointi? Käytin ja eräänlaista elon reflektointia kirjoittelu myös on. En piittaa kirjoitanko minä muodossa vai käytänkö kolmatta persoonaa. Jätän itsekritiikin vaatekomeroon, sinne työlaukun ja kalenterin hiljaiseen seuraan.”

Vuosi kului ja valui tyhjiin ja niin tuli aika kaivaa työlaukku ja kalenteri komerosta. Tämän koti-isä vuoden aikana blogin pitäminen muodostui tärkeäksi kanavaksi purkaa kotonaolon ja elon esiinnostattamia tunteita ja aatoksia. Halu kirjoittaa, itsekritiikittä tai ei, myös jatkossa on vaivannut mieltä. Ei lapsiarki mihinkään katoa, se vain muuttaa muotoaan, kun alkaa aika, että molemmat vanhemmat ovat töissä päivisin. Tämä on meidän perheellemme uutta. Mitä tämä muutos tuo mukanaan? Ja kyllä päivittäinen uutisvirtakin tarjoaa ihan riittävästi aiheita kirjoittamiselle. Mieli tekisikin päivittää ensimmäisen blogitekstini kohtaa ”…kirjoittelee blogia kotonaolonsa ajan”, lisäyksellä, …ja jatkaa mahdollisesti kotivuoden päättyessä.

Mitä mieltä olette, te sattumalta tai säännöllisesti blogiani lukevat? Jatkaako vai päättää tähän?

Ei kommentteja: